W tym daniu chodzi o kolory! Im więcej tym smaczniej wygląda.

Cukinia, papryka, cebula, pomidory,fasolka (jaką chcesz) Leczo to lato – maja być letnie warzywa, najlepiej prosto z krzaka.

Kroimy, gotujemy dodajemy czosnek, zioła. Jakie zioła? Najlepiej z krzaka oregano, lubczyk, bazylie, tymianek do wyboru lub wszystkie naraz. Trochę curry lub garam masala lub można wykorzystać gotową pastę curry żółtą, pomarańczową. Z zieloną pastą curry jeszcze nie robiłam. Wszystko przed nami. Mi za każdym razem wychodzi inny smak bo… tak już mam:)

Czasami dodaje więcej czosnku i zdarzy się, że wrzucę też pokrojony imbir.

Czasami dodaję fasolkę szparagową żółtą , zieloną lub bób! Z bobem jest bardziej syte.
Eksperymentować warto i trzeba!

Tutaj podstawowa wersja leczo. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *